content image

Timboco: duurzaam en verantwoord!

Bel nu:
0512-510295

content image
content image

Accoya®

Bouwen met duurzaam Accoya®

Hout is een onuitputtelijke grondstof, veelal afkomstig uit tropische bossen of plantages. De vraag naar duurzame (tropische) houtsoorten groeit echter sneller dan de aanwas ervan. Gelukkig is er een antwoord. Een houtsoort die het mogelijk maakt de stijgende vraag naar hardhout af te remmen en tegelijkertijd bossen en tropische regenwouden spaart. Accoya®, voor duurzame kozijn, ramen, deuren en gevelelementen. Accoya® is hout uit duurzaam beheerde plantagebossen en is FSC® gecertificeerd.

De voordelen van Accoya® in uw bouwproject 

  • perfect houtsoort voor houten bouwproducten, met prestaties van het beste tropische hout en zelfs meer dan dat
  • het chemische gemodificeerde hout is duurzamer dan Teak
  • reageert niet op water en kan dus niet rotten 
  • is uitzonderlijk dimensiestabiel waardoor uitzetten en krimpen te verwaarlozen zijn
  • verf blijft daarom ook veel langer goed, waardoor onderhoudstermijnen flink verlengen 

Timboco is Accoya®-gecertificeerd 

Als lid van de ‘TimmerSelekt Groep’ is Timboco Kozijntechniek gecertificeerd voor het produceren van Accoya® kozijnen, ramen, deuren en gevelelementen. Kozijnen waar ook de volgende generaties nog volop van kunnen genieten! 

Het beeld hieronder ‘Accoya® duurzaamheid in beeld’ laat dat op fraaie wijze zien.

[beeld Accoya® hout toevoegen!!]

“Het beeld ‘Accoya®, duurzaamheid in beeld’’ is vormgegeven in een abstraherend figuratieve stijl. Het symboliseert het overdragen van een kozijn van de huidige naar de nieuwe generaties en geeft hiermee de duurzaamheid van het materiaal aan. 

Door het milieuvriendelijke acetyleerproces wordt de kwaliteit van het hout verbeterd en beschermt Accoya® hout zichzelf. En zo dus de mens en zijn milieu. Het overkappende deel van het beeld drukt deze bescherming uit. Met dit beeld is de relatie tussen kunst en techniek te zien.”

Joop van Bergen