content image

Timboco: duurzaam en verantwoord!

Bel nu:
0512-510295

content image
content image

De kracht van hout

Kozijnen en deuren worden al sinds mensenheugenis gemaakt van hout. Dat is logisch, want hout is een gemakkelijk te onderhouden natuurproduct met een mooie, warme uitstraling en heeft zich door de eeuwen heen bewezen als duurzaam en betrouwbaar. Kozijnen, ramen, deuren en gevelelementen, gemaakt van hout zijn in alle stadia van de gebruikscyclus de beste keus. 

Of het nu gaat om duurzaamheid, milieubelasting of uitstraling, hout heeft duidelijke voordelen ten opzichte van alle andere gebruikte materialen: 

 

  • hout heeft een uiterst lage emissiewaarde
  • hout is CO2 neutraal
  • hout is brandveilig
  • hout is sterk 
  • hout heeft een hoog isolerend vermogen

CO2 opslag hout

De NBvTbiedt een rekentool waarmee u de CO2 opslag binnen uw project kunt berekenen. U kiest de houtsoort en gebruikte hoeveelheid en u ziet direct hoeveel CO2 uw houtproducten opslaan. Ook wordt een vergelijk gemaakt met andere grondstoffen, zodat duidelijk wordt wat de positieve bijdrage van hout is met betrekking tot CO2-emissie in de bouw. De uitkomsten geven ook weer hoeveel tijd Europese bossen nodig hebben om deze hoeveelheid CO2 vast te leggen. 

Wilt u meer info over dit item? Klik dan op onderstaande link van NBVT (Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie)
https://nbvt.nl/hout/waarom-hout