Keuren van materiaal bij Timboco

Hout, de duurzaamste oplossing

Meer weten? 0512-510295

Keuren van materiaal bij Timboco

Bij Timboco vinden we het belangrijk om op verschillende manieren duurzaam te werken. Met deze gedachte zijn we gestart met het keuren van onze materialen en gereedschappen. Maar waarom is dit zo belangrijk en hoe kan het de levensduur van materialen verlengen? Sjoerd van Houten vertelt over zijn ervaring met het keuren van materialen.

Een nieuwe stap in duurzaamheid

Sjoerd, al meer dan 10 jaar werkzaam bij Timboco, heeft onlangs de verantwoordelijkheid op zich genomen om intern materialen te keuren. Dit initiatief, gestart met een cursus, stelt ons in staat om de levensduur van onze materialen aanzienlijk te verlengen. “We doen dat nu zelf,” vertelt Sjoerd trots. “Want soms hoef je maar een paar kleine dingen te veranderen of aan te passen en dan is het alweer goedgekeurd.”

Het belang van intern keuren

Door het intern keuren van materialen, zoals trappen, en ook gereedschap, verlengen we de levensduur. “We hadden veel afgekeurde trappen die vervangen moesten worden. Maar toen we begonnen met het keuren, hadden we pas door hoeveel slechte trappen er eigenlijk in de loods stonden,” legt Sjoerd uit. Dit proces heeft ons niet alleen geholpen om de kwaliteit van onze materialen te verbeteren, maar ook om bij te dragen aan een duurzamere wereld door minder afval te produceren.

Wij geloven:

 • open en eerlijk zakendoen
 • continu vernieuwen en verbeteren
 • duurzame en doordachte producten
 • flexibiliteit en hecht teamwork
 • degelijke kwaliteit en strakke aflevering

Kennis maken?

De weg naar duurzaamheid

Een van de belangrijkste drijfveren achter dit initiatief is het duurzame aspect. “Je kunt natuurlijk ook een nieuwe trap kopen, maar we willen zo lang mogelijk gebruikmaken van het materiaal,” zegt Sjoerd. Dit past perfect binnen de visie van Timboco om niet meer aan de wegwerpmaatschappij mee te doen en actief bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Hoe werkt keuren?

Alle trappen bij Timboco hebben nummers en zijn gelabeld. “Ik kan via het systeem aangeven of de trap is goedgekeurd,” vertelt Sjoerd. Als een trap wordt afgekeurd, proberen we deze te herstellen, zodat we deze opnieuw kunnen gebruiken. Als dat niet meer mogelijk is, wordt de trap direct afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat alleen materialen van de hoogste kwaliteit worden gebruikt.

Conclusie

Sjoerd benadrukt dat het keuren van materialen en gereedschappen een mooie stap is voor het bedrijf. “De cursus duurt een halve dag en dan mag je keuren. Daarna ben ik direct aan de slag gegaan en is er al veel materiaal gekeurd,” zegt hij. Dit maakt het een laagdrempelige en kosteneffectieve manier voor bedrijven om bij te dragen aan duurzaamheid.

Benieuwd wat we nog meer doen aan duurzaamheid? Lees dan hier verder.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Houten
kozijnen

 • Het kozijnenteam van 35 gedreven vakmensen
 • Een flexibel ingerichte productie
 • Een modern computergestuurd machinepark

Prefab
maatwerk

 • We gebruiken een goed georganiseerde planning
 • Maken gedegen tekenwerk
 • Werken met een efficiĆ«nte werkvoorbereiding