Keurmerk HoutbouwersNL

Hout, de duurzaamste oplossing

Meer weten? 0512-510295

Keurmerk HoutbouwersNL

Op 12 april 2022 is het nieuwe Keurmerk HoutbouwersNL gelanceerd, een unieke garantie voor topkwaliteit in de houtbouwsector. Dit keurmerk, ondersteund door meer dan vijftig producenten van houtskeletbouw, CLT, modulebouw en dak- en gevelelementen, zorgt ervoor dat bouwers en kwaliteitsborgers aanzienlijk worden ontzorgd. Het keurmerk waarborgt dat alle toegepaste materialen, prestatie-eisen en productieprocessen voldoen aan de hoogste standaarden.

Onafhankelijke toetsing en kwaliteitsborging

Het Keurmerk HoutbouwersNL is een initiatief van de sectie Houtbouwsystemen van de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBVT). Dit keurmerk zorgt ervoor dat alle werkprocessen van de bij HoutbouwersNL aangesloten bedrijven zijn vastgelegd in een systeem van interne kwaliteitsbewaking (IKB). Deze processen worden onafhankelijk getoetst door SKH in Wageningen. Bedrijven zoals Timboco voldoen hiermee aan zowel de Bouwbesluiteisen als aanvullende private eisen. Dit maakt het voor aannemers eenvoudiger om de kwaliteit van hun projecten te waarborgen. Bovendien zijn alle HoutbouwersNL-bedrijven gecertificeerd voor duurzaam bosbeheer (FSC, PEFC, Keurhout en STIP), wat betekent dat zij voldoen aan de eisen van de Toetsingscommissie Inkoop Hout (TPAC) van de Rijksoverheid.

Wij geloven:

  • open en eerlijk zakendoen
  • continu vernieuwen en verbeteren
  • duurzame en doordachte producten
  • flexibiliteit en hecht teamwork
  • degelijke kwaliteit en strakke aflevering

Kennis maken?

Voordelen van het keurmerk voor aannemers

Het Keurmerk HoutbouwersNL biedt tal van voordelen voor aannemers en andere bouwprofessionals:

Onafhankelijke toetsing: De kwaliteit van de geleverde elementen wordt onafhankelijk getoetst, wat zorgt voor een laag risicoprofiel.

Efficiënt kwaliteitsborgingsproces: Het keurmerk maakt het mogelijk om snel en eenvoudig kwaliteitsborging af te vinken in het bouwdossier.

Duurzaamheid: Alle aangesloten bedrijven zijn gecertificeerd voor duurzaam bosbeheer, wat bijdraagt aan milieuvriendelijke bouwpraktijken.

Hoge en constante kwaliteit: Door vergaande automatisering en mechanisering in de productie wordt een hoge en constante kwaliteit van de houten elementen gewaarborgd.

Betrouwbare planningsafspraken: Quick Response Manufacturing (QRM) maakt planningsafspraken eenvoudig en betrouwbaar.

Zichtbaarheid en erkenning in de markt

Bedrijven die het Keurmerk HoutbouwersNL dragen, zoals Timboco, onderscheiden zich door hun expertise en jarenlange ervaring in de houtbouwsector. Deze bedrijven werken samen met deskundige partners om kwalitatief hoogwaardige producten en bouwsystemen te leveren. De duurzame en kwalitatief geborgde bouwmethoden en het vakmanschap van de leden worden met het keurmerk zichtbaar gemaakt naar de markt toe. Dit zorgt voor een sterke positionering en erkenning in de bouwsector.

Timboco draagt nu het HoutbouwersNL keurmerk

Timboco is trots om deel uit te maken van de groep bedrijven die het keurmerk dragen. Met het keurmerk HoutbouwersNL bieden wij onze klanten de zekerheid van hoogwaardige en duurzame houtbouwoplossingen. Rick van Houten, directeur van Timboco, verklaart: “Het keurmerk stelt ons in staat om onze klanten nog meer zekerheid te bieden over de kwaliteit en duurzaamheid van onze producten.”

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze gecertificeerde houtbouwoplossingen en ontdek hoe Timboco u kan helpen bij uw volgende bouwproject.

Waarmee kunnen wij u helpen?