content image

Timboco: duurzaam en verantwoord!

Bel nu:
0512-510295

content image
content image

Industrie

‘Doe Maar Duurzaam’: hét televisieprogramma waarin alle ontwikkelingen en innovaties binnen de duurzaamheidsbranche aan bod komen. De uitzending van 25 november ’18 staat in het teken van de ‘Industrie’. We bezoeken verschillende ondernemers en initiatieven die een positieve bijdrage leveren aan de mens en het milieu. Een in het oog springende onderneming is Timboco. Timboco is een no-nonsense timmerfabriek waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat.


Deze prachtige aarde is ons thuis. Hier wonen wij met z’n allen en er is geen 2de aarde als reserve. Als wij ons ‘thuis’ met z’n allen nog meer verpesten met steeds meer opwarming, meer CO2 uitstoot en meer plastic soep, dan is er straks geen plaats meer voor onze kinderen en kleinkinderen om goed te wonen. Fokke van Houten van Timboco vertelt in de uitzending van 25 november ’18 van ‘Doe maar Duurzaam’ op RTL7 om 13:00 uur, alles over de duurzame voordelen van hout en houtbewerking.

Doe Maar Duurzaam; een informatief programma over diverse ontwikkelingen en innovaties binnen de duurzaamheidsbranche. Dit kan variëren van Energie tot Duurzaam Ondernemen en van Milieu tot Bouw. Doe Maar Duurzaam is het totaalplaatje van verschillende duurzaamheidsaspecten om mensen bewust te maken van de duurzame mogelijkheden binnen ieder aspect van het dagelijks leven.

content image
content image
content image

Nieuwe Productiehal voor de prefab afdeling 

Begin 2014 heeft Timboco op het bedrijventerrein aan de Kiel 2 een nieuwe productiehal gebouwd voor de Prefab afdeling.

Na 3 maand kon de hal in gebruik worden genomen en inmiddels wordt er volop geproduceerd op twee productielijnen.

 

content image

Timboco tekent Co-maker contract met Trebbe

Drie nieuwe co-makers voor Trebbe

Timboco Kozijntechniek, Westerveld & Nederlof en De Vries Trappen: zij hebben zich verbonden aan Trebbe als co-maker. En dat deden zij op een wel heel bijzonder moment: 11-12-‘13 om 14.15 uur. Op dat tijdstip werden in het hoofdkantoor van Trebbe in Enschede de contracten getekend. Vervolgens werd een bouwhekdoek onthuld met daarop alle negen co-makers op een rij.

Trebbe werkt nu samen met in totaal negen co-makers voor alle projecten die gebaseerd zijn op het woonconcept Basiswonen. Het voornaamste doel van deze samenwerking is de kwaliteit van de conceptwoning niet alleen te waarborgen, maar ook voortdurend te optimaliseren. Tegelijk willen we steeds efficiënter werken. Met als resultaat een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Het motto daarbij is: Bouwen met passie, wonen met plezier!

Enthousiasme en gedrevenheid

Timboco Kozijntechniek uit Drachten en Westerveld & Nederlof uit Breedenbroek zijn co-maker op het gebied van kozijnen. De Vries Trappen uit Heerenveen neemt de houten trappen op zich. Alle drie de co-makers zijn erg enthousiast over hun samenwerking met Trebbe. 

Fokke van Houten, algemeen directeur van Timboco Kozijntechniek: “We zijn een innovatieve timmerfabriek en constant bezig met verbetering in kwaliteit en efficiëntie. Deze kennis willen we graag delen in onze samenwerking met Trebbe, waarna de eindgebruiker ervan kan profiteren”.

Timboco klaar voor projecten in BIM

De manier van bouwen is in Nederland volop in beweging. Door de economische crisis komen veel innovatieve zaken in een stroomversnelling. Ook bij Timboco zijn we druk met innovaties bezig. Zo zijn we in samenwerking met Itannex begonnen met BIM in Revit (Building Information Model). Inmiddels zijn we zo ver dat we de eerste projecten hiermee kunnen draaien.

Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

 

Plaatsen van kozijnen in concept III met de nieuwe kozijnsteek

September 2010 is de nieuwe kozijnsteek in gebruik genomen die speciaal is ontwikkeld voor het plaatsen van concept III kozijnen. Bij concept III worden de kozijnen afgelakt, beglaasd en op het allerlaatste moment in het bouwproces geplaatst door Timboco kozijntechniek.

De grote voordelen van concept III zijn: Bij renovatie: - Alles in één hand, garanties en verantwoordelijkheden zijn duidelijk - Zo weinig mogelijk overlast voor de bewoners - Geen steigers nodig in verband met mechanisch plaatsen - Geplande afspraken met bewoners zijn strikt na te komen - Hoge aanvangskwaliteit Bij nieuwbouw: - Snelle levering van stelkozijnen - Geen stagnatie in de bouwperiode - Beglazing in een geconditioneerde ruimte - Schilderwerk onder beheersbare omstandigheden - Kozijn wordt al geplaatst als voeg- en stucwerk gereed is - Geen beschadigingen aan hang- en sluitwerk - Geen diefstal van kozijnen mogelijk - Mechanische montage, dus verlichte arbeidsomstandigheden - Geen opslag op de bouwplaats - Kopers wensen kunnen in een later tijdstip nog bepaald worden - Kozijn wordt al geplaatst als voeg- en stucwerk gereed is - Geen beschadigingen aan hang- en sluitwerk of krassen op het glas - Geen faalkosten - Minder onderhoud (lage exploitatiekosten) Kortom, de geringe meerprijs van het kozijn wordt dubbel en dwars terug verdiend in geld, kwaliteit en duurzaamheid!!

content image

Beste leerbedrijf

Persbericht  Drachten, 2 november 2012 

Timboco kozijntechniek BV is genomineerd voor: "beste leerbedrijf van Nederland".  Jaarlijks organiseert Kenniscentrum Stichting Hout&Meubel (SH&M) de verkiezing van Beste SH&M Leerbedrijf. Uit ca. 3500 bedrijven zijn de genomineerden inmiddels bekend gemaakt door de SH&M selectiecommissie. Timboco kozijntechniek uit Drachten behoort tot de drie beste leerbedrijven van Nederland binnen de hout- en meubelbranche. Voor deze verkiezing zijn verder genomineerd: Verweij Houttechniek uit Woerden en Teamwork Interiors uit Terborg .

Timboco investeert al jaren met overgave in het opleiden van nieuwe medewerkers. Aandacht voor de leerlingen en de kwaliteit voor het vak zijn naast het bieden van een goede toekomst, de drijfveren van Timboco. Bij Timboco worden houten kozijnen, ramen en deuren gemaakt en ook is er een afdeling voor houtskeletbouw elementen. Er werken momenteel ca.35 mensen.

Met de wedstrijd wil Kenniscentrum SH&M de aandacht vestigen op het belang van leren in de praktijk binnen mbo-opleidingen. Op de werkvloer van de bijna 3500 erkende leerbedrijven krijgen de leerlingen het vak pas echt in de vingers. Zo ook bij de beide bedrijven van Timboco. Via deze verkiezing laat Timboco zien dat ze graag investeren in de vakmensen van morgen.

Een jury bezoekt alle genomineerde leerbedrijven om deze te beoordelen. Deze jury maakt de uitslag bekend op dinsdag 13 november bij Schilte houtbewerking uit IJsselstein. Bij een eventuele winst van Timboco kozijntechniek wordt het bedrijf voorgedragen voor de landelijke verkiezing van alle bedrijfstakken welke medio maart 2013 zal plaatsvinden in opdracht van het ministerie van OCW.

Certificaat concept III voor Timboco kozijntechniek

In maart 2009 heeft Timboco kozijntechniek het certificaat concept III verkregen.Door het leveren en monteren van kozijnen in een project van 6 woningen in Lemmer is de laatste stap gezet voor het verkrijgen van dit certificaat.

Door het innovatieve kliksysteem en kunstof aanslagprofiel is dit verstrekt met de complimenten van de keurende instantie.

Naast deze 6 woningen wordt er in de zomer van 2009 nog een opdracht uitgevoerd van 18 woningen in concept III.