Renovatie: Rozenprieel in Haarlem

Hout, de duurzaamste oplossing

Meer weten? 0512-510295

Kozijnen voor monumentale woningen

Timboco is gevraagd om houten kozijnen te leveren voor een groot renovatieproject in Haarlem. In de Haarlemse wijk Rozenprieel zijn oude, monumentale woningen helemaal gestript, zijn er funderingsherstel werkzaamheden uitgevoerd en zijn de woningen vervolgens compleet nieuw afgebouwd. Bouwbedrijf van Lith Bouw zorgt ervoor dat alle woningen weer helemaal als nieuw zijn.

Karakteristieke kozijnen

Omdat de woningen monumentale voorgevels hebben, was het noodzaak om de karakteristieke uitstraling te behouden zonder in te leveren op modern woongemak. Daarom is Timboco gevraagd om voor alle woningen houten kozijnen te leveren. Er is bewust gekozen voor houten kozijnen vanwege de karakteristieke uitstraling en vanwege de duurzaamheid van houten kozijnen. Een klus die ons op ons lijf geschreven staat. Met alle kennis en expertise van onze vakmensen zijn wij met deze mooie klus aan de slag gegaan.

Omdat de woningen oud zijn, hadden alle kozijnen unieke maatvoeringen. Maatwerk was dus een pre voor deze klus. Dankzij digitale inmetingen kon alles tot op de millimeter worden ingetekend en geproduceerd worden in onze fabriekshal in Drachten.

Het resultaat

Het resultaat mag er zijn, de kozijnen zijn allemaal uniek en op maat gemaakt. Elk kozijn is volledig afgelakt en beglaasd geleverd. De nieuwe houten kozijnen dragen bij aan de monumentale uitstraling van de woningen en zorgen er voor dat de nieuwe bewoners kunnen genieten van de modernste kozijntechniek.

Opdrachtgever: Woningcorporatie Ymere
Aannemer: van Lith Bouw

Waarmee kunnen wij u helpen?