Timboco en StralendWARM

Timboco en StralendWARM

Meer weten? 0512-510295

Timboco en StralendWARM

Timboco is voorloper als het gaat om het StralendWARM concept, namelijk Movair. StralendWARM is een compleet klimaatsysteem en wordt ook wel de meest comfortabele en energiezuinige radiator genoemd. Het verwarmt namelijk de binnenkomende verse lucht. Met StralendWARM wordt warmte opgewekt met hernieuwbare energie op de meest efficiënte manier. De ventilatielucht uit een woning wordt gebruikt. Met deze lucht wordt warmte en warm tapwater gemaakt. De verse lucht stroomt onzichtbaar gefilterd een woning in. Geen koudeval via roosters. Voor de bewoner betekent dit de lekkerste warmte, stralingswarmte en regelbare warmte.

Wat is het StralendWARM kozijn van Timboco?

Movair, Henrad/Stelrad en Inventum hebben de handen ineengeslagen. Timboco is voorloper wat betreft het Movair kozijn. Movair is een ventilerende onderdorpel, die onzichtbaar, stil en gefilterd verse buitenlucht de woning in laat stromen. Met Henrad/Stelrad Ecoradiatoren wordt dit voorverwarmd en aangenaam de ruimte binnengebracht. Deze combinatie garandeert een gezond en comfortabel klimaat voorzien van stralingswarmte. Bovendien is dit systeem inzetbaar voor hybride oplossingen en als All Electric voor EPC neutrale en NOM woningen, met de hoogste energieprestatie.

Waarom StralendWARM?

Bij het zoeken naar energiezuinige klimaatconcepten is het een uitdaging de bewoner te voorzien van het door hen gewenste comfort. Binnen de overheid, bouw en installatiesector wordt vaak gezegd dat LTV-vloerverwarming het meest energiezuinig en comfortabel is. Wie vaak bij een bewoner in een energiezuinige woning komt, weet dat dit lang niet altijd ervaren wordt. Met StralendWARM is hierop ingespeeld. Met dit systeem kan de bewoner stralingswarmte van radiatoren ervaren en op alle gewenste momenten, door middel van de bedienbare kamerthermostaat.

Wij geloven:

 • open en eerlijk zakendoen
 • continu vernieuwen en verbeteren
 • duurzame en doordachte producten
 • flexibiliteit en hecht teamwork
 • degelijke kwaliteit en strakke aflevering

Kennis maken?

Hoe werkt StralendWARM?

StralendWARM werkt op natuurlijke ventilatie, maar zonder de bekende raamroosters. Hierdoor ervaart de bewoner geen koudeval of tocht maar verse, gezonde en voorverwarmde lucht.

Ventileren met warmtewinst

Energiezuinige woningen, zoals passiefhuizen, NOM of EPC neutrale woningen worden vanwege de energieprestatie vaak voorzien van WTW balansventilatie. In de gehele bouwkolom is de aanname dat WTW balansventilatie de enige en zuinigste oplossing is als het gaat om energiezuinige klimaatconcepten. In het StralendWARM systeem, met natuurlijke ventilatie, worden de comfort nadelen weggenomen door de Movair luchttoevoer oplossing.

De warmte winst wordt verkregen door de werking van de Inventum Ecolution ventilatiewarmtepomp. De 20 graden warmte uit ventilatielucht wordt teruggewonnen en met slechts 4 graden naar buiten getransporteerd. 16 graden winst is al excellent, maar daar gaat de functie van de warmtepomp nog overheen. De teruggewonnen warmte wordt energetisch efficiënt opgewaardeerd en via het Henrad/Stelrad Ecoradiator afiftesysteem afgegeven daar waar de bewoner het wenselijk vindt en niet over de gehele woning uitgesmeerd zoals bij lucht. Wilt u alle voordelen weten van het StralendWARM concept? Raadpleeg dan deze pagina!  

Waarmee kunnen wij u helpen?

Houten
kozijnen

 • Het kozijnenteam van 35 gedreven vakmensen
 • Een flexibel ingerichte productie
 • Een modern computergestuurd machinepark

Prefab
maatwerk

 • We gebruiken een goed georganiseerde planning
 • Maken gedegen tekenwerk
 • Werken met een efficiënte werkvoorbereiding