Timboco: Al 40 jaar een duurzame keuze!

Hout, de duurzaamste oplossing

Meer weten? 0512-510295

Gequoteerd uit de krant

Wie denkt dat kunststof hout verdrongen heeft als bouwmateriaal, moet eens in gesprek gaan met Rick van Houten, samen met zijn vader de eigenaar van Timboco.

40 Jarig jubileum

Het familiebedrijf – dat in januari het veertigjarig jubileum vierde – levert houten kozijnen en houtskeletelementen aan grote bouwbedrijven. Het bedrijf heeft te maken met topdrukte. “Houten kozijnen hoeven nog maar een keer in de twaalf tot vijftien jaar geschilderd te worden”, zegt Van Houten.

Houtrot verleden tijd

“Betere verf, lijm en detaillering zorgen dat houten kozijnen veel minder onderhoud nodig hebben dan vroeger.” Trots laat Van Houten een houtbewerkingscentrum zien. Deze freest de balken op een fractie van een millimeter nauwkeurig uit, zodat ze strak op elkaar sluiten. “Daar komt geen vocht meer tussen, houtrot behoort dus tot het verleden”, vertelt hij.

Duurzaam produceren

De aarde goed achterlaten voor de volgende generaties is een belangrijk speerpunt van het bedrijf. Op de daken van de productiehallen liggen 1300 zonnepanelen, waardoor er meer stroom opgewekt wordt dan verbruikt. Timboco gebruikt alleen duurzaam geproduceerd hout. “Voor iedere boom die wij gebruiken, worden er minimaal twee geplant”, geeft Van Houten aan. “Door te bouwen met houten kozijnen en houtskeletelementen wordt de ‘CO2-footprint’ van de woning of het gebouw aanzienlijk verbeterd. Met hout sla je namelijk veel CO2 op waar alternatieve materialen veel CO2 uitstoten bij de totstandkoming.”

Wij geloven:

  • open en eerlijk zakendoen
  • continu vernieuwen en verbeteren
  • duurzame en doordachte producten
  • flexibiliteit en hecht teamwork
  • degelijke kwaliteit en strakke aflevering

Kennis maken?

Waarmee kunnen wij u helpen?