Vertrouwen in de toekomst

Hout, de duurzaamste oplossing

Meer weten? 0512-510295

Inhaalslag

Met de blik op de toekomst heeft Timboco Kozijntechniek uit Drachten de laatste twee jaar enorm geïnvesteerd en daarmee een inhaalslag gemaakt.

Lean-concept

“Door het toepassen van het zogenoemde lean-concept kunnen we nu nog efficiënter produceren en nog beter leveren wat de klant vraagt. Met onze laatste moderniseringen kan de volgende generatie weer jaren vooruit”, stelt eigenaar-directeur Fokke van Houten.

Extra hal

Met die volgende generatie doelt Van Houten op zijn zoon Rick, die per 1 januari 2016 mede-aandeelhouder wordt. “Na de magere jaren van de afgelopen crisis zijn we met de bouw en uitbreiding van een extra hal in 2014 een nieuwe weg ingeslagen”, vertelt Van Houten. In deze hal vinden nu de activiteiten voor de productie van de prefab houtskeletelementen plaats.

Conturex

Daarnaast doelt Van Houten op de aanschaf van de Conturex, die dit voorjaar in het productieproces is opgenomen. “Deze machine wordt volledig vanaf ons kantoor met de nieuwste software aangestuurd. Na de eerste aanloopperikelen, zoals de aanpassing van de productieproces, loopt het systeem nu naar volle tevredenheid. Omdat deze machine vier andere machines en drie medewerkers vervangt is er in het productieproces en in de hal ruimte ontstaan. Deze vrijgekomen plek wordt nu ingevuld met een beglazingsstraat, waardoor we in staat zijn om nog meer en efficiënter onze producten afgelakt, beglaasd en ingepakt af te leveren”, licht Van Houten de nieuwe ontwikkelingen toe. De laatste efficiëntieslag die Timboco in deze ontwikkeling nog wil maken, is het aanpassen van de lay-out en de routing in de fabriekshallen.

Wij geloven:

  • open en eerlijk zakendoen
  • continu vernieuwen en verbeteren
  • duurzame en doordachte producten
  • flexibiliteit en hecht teamwork
  • degelijke kwaliteit en strakke aflevering

Kennis maken?

Waarmee kunnen wij u helpen?