Werken bij Timboco: Fokke van Houten

Hout, de duurzaamste oplossing

Meer weten? 0512-510295

Werken bij Timboco: Fokke van Houten

Bij Timboco werken gedreven vakmensen die ieder op een eigen manier bijdragen aan het succes van Timboco. In deze rubriek stellen we een aantal van deze medewerkers voor. Dit keer: Fokke van Houten.

Van timmerman tot pionier

Fokke had een ambitie om uitvoerder of bedrijfsleider in de bouw te worden. Om het vak te leren, startte hij als timmerman. Maar de bouwcrisis van de jaren 80 dwong hem om zijn koers te wijzigen. “Toen ben ik gauw om mij heen gaan kijken. Bij Timboco zochten ze een werkvoorbereider.” Zo begon Fokke bij Timboco, een bedrijf dat toen nog maar net was opgestart. De crisis raakte het bedrijf hard, maar Fokke en zijn collega’s zagen kansen waar anderen obstakels zagen. “Toen kwam de vraag of wij het zelf wilden overnemen.” Samen met de chef uit de fabriek nam hij de leiding over en vanaf 1 januari 1986 waren zij de directeuren van Timboco.

Groei tegen de stroom in

De beginjaren waren niet makkelijk. “Dat was best moeilijk in die tijd,” herinnert Fokke zich. Maar door vastberadenheid, innovatie en een focus op duurzaamheid, groeide Timboco uit tot een toonaangevende speler in de timmerindustrie. “We hebben veel geprobeerd om voorop te lopen,” zegt Fokke. “Degelijk, Doordacht en Duurzaam, dat was en is nog steeds onze slogan.” Een belangrijke mijlpaal was de oprichting van TimmerSelekt, een samenwerkingsverband met andere timmerfabrikanten om samen te innoveren. “Een kleine fabriek kon dat niet opbrengen, dus als groep konden we samen kijken hoe we kunnen innoveren.”

Wij geloven:

  • open en eerlijk zakendoen
  • continu vernieuwen en verbeteren
  • duurzame en doordachte producten
  • flexibiliteit en hecht teamwork
  • degelijke kwaliteit en strakke aflevering

Kennis maken?

Een familiebedrijf in hart en nieren

In 2010 trad Fokke’s zoon Rick toe tot het bedrijf, waardoor Timboco zich ook echt een familiebedrijf mocht noemen. “Dat is wel heel erg mooi,” zegt Fokke trots. Onder hun gezamenlijke leiding bleef het bedrijf groeien en innoveren. Wat maakt werken bij Timboco zo uniek? “Ik vind dat er een heel gemoedelijke sfeer heerst, we werken echt met elkaar samen,” vertelt Fokke. “We zorgen goed voor onze mensen en hebben veel aandacht voor elkaar om samen te groeien in ons werk. Het is een betrouwbare plek om te werken; als je je werk doet en je best doet, dan zetten we ons ook volledig in om voor jou te zorgen,” zegt hij. 

Ben je geïnteresseerd in duurzaam bouwen en innovatie binnen de timmerindustrie? Dan staan er nog een aantal vacatures open bij Timboco. Klik hier en bekijk ze allemaal. 

Waarmee kunnen wij u helpen?