Werkgroep wind- en waterdichtheid gevels hoogbouw

Hout, de duurzaamste oplossing

Meer weten? 0512-510295

Timboco neemt deel aan werkgroep wind- en waterdichtheid gevels hoogbouw

Timboco is lid geworden van de werkgroep wind- en waterdichtheid gevels hoogbouw, georganiseerd door de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBVT). Deze groep focust op het verbeteren van houtbouwsystemen van gevels binnen hoogbouwprojecten.

Reden voor deelname werkgroep wind- en waterdichtheid gevels hoogbouw

De beslissing om deel te nemen aan deze werkgroep sluit perfect aan bij de doelstellingen van Timboco: voortdurende innovatie. Samen met toonaangevende bedrijven binnen de timmerindustrie streven we ernaar om continu te innoveren en de kwaliteit van ons werk te verbeteren. Door actief bij te dragen aan deze werkgroep, kunnen we onze kennis delen en bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe standaarden en best practices voor wind- en waterdichte gevels.

Wij geloven:

  • open en eerlijk zakendoen
  • continu vernieuwen en verbeteren
  • duurzame en doordachte producten
  • flexibiliteit en hecht teamwork
  • degelijke kwaliteit en strakke aflevering

Kennis maken?

Belang van kennisontwikkeling en kennisdeling

Een belangrijk doel van de sectie Houtbouwsystemen van de NBVT, waar Timboco actief aan bijdraagt, is kennisontwikkeling en -deling. Steeds meer nieuwbouwprojecten in de hoogbouw maken gebruik van niet-dragende geprefabriceerde gevelelementen met een draagstructuur van hout. Door onze betrokkenheid bij de werkgroep dragen we bij aan de kennis rondom deze innovatieve bouwtechnieken. Dit zorgt ervoor dat er aan de Bbl-eisen wordt voldaan door gezamenlijk een testprogramma op te zetten en uit te voeren voor de wind- en waterdichtheid van de gevelelementen. Hiermee wordt kennis gebundeld en worden ontwikkelingen binnen de timmerindustrie versneld.

Voordelen van de werkgroep wind- en waterdichtheid gevels hoogbouw

De werkgroep biedt een platform voor het uitwisselen van kennis en samenwerking met andere partijen binnen de bouwsector. Samen kunnen we de uitdagingen rondom winddichtheid, waterdichtheid en duurzaamheid van gevels beter aanpakken. Daarnaast helpt de werkgroep ons om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en wetgeving. Hierdoor kunnen we onze producten en diensten voortdurend verbeteren en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Toekomstvisie

Timboco kijkt uit naar een actieve bijdrage binnen de werkgroep voor wind- en waterdichtheid van gevels in hoogbouw. We geloven dat deze samenwerking zal leiden tot verbeterde producten, duurzamere oplossingen en uiteindelijk tevreden klanten. Door onze kennis te bundelen, streven we ernaar de timmerindustrie verder te ontwikkelen en bij te dragen aan de realisatie van kwalitatief hoogstaande en toekomstbestendige bouwprojecten.

Waarmee kunnen wij u helpen?