Extra bedrijfshal voor Timboco

Hout, de duurzaamste oplossing

Meer weten? 0512-510295

Extra bedrijfshal voor Timboco

Timboco breidt haar mogelijkheden uit door het aankopen van een extra bedrijfshal. Dit brengt Timboco vele extra mogelijkheden met betrekking tot opslag en verduurzaming binnen het bedrijf. Benieuwd hoe dit tot stand gekomen is en wat dit precies betekent voor Timboco? Lees dan verder over de uitbreiding.

Timboco blijft groeien

Het gaat Timboco voor de wind. Het bedrijf mag mooie nieuwe opdrachten blijven noteren, wat resulteert in een gezonde bedrijvigheid aan de Kiel in Drachten. Met het deelnemen aan grote en nieuwe projecten, komt de logistiek vanzelfsprekend onder druk te staan. Daarom was Timboco op zoek naar een extra bedrijfshal voor opslag van houten kozijnen en prefab onderdelen.

Gelukkig vond Rick van Houten, directeur van Timboco, een zeer geschikte bedrijfshal nabij de bestaande fabriekshal. Slechts 200 meter verderop deed zich een kans voor, waar Timboco graag gebruik van maakte. Een bedrijfshal van bijna 800m2 werd aangekocht. Dit geeft Timboco de komende jaren genoeg ruimte wat betreft opslag, maar biedt ook nieuwe kansen op het gebied van verduurzaming.

Wij geloven:

 • open en eerlijk zakendoen
 • continu vernieuwen en verbeteren
 • duurzame en doordachte producten
 • flexibiliteit en hecht teamwork
 • degelijke kwaliteit en strakke aflevering

Kennis maken?

Hub locatie

De nieuwe bedrijfshal gaat als een ware HUB-locatie functioneren. Door slim gebruik te maken van de extra ruimte kan Timboco efficiƫnter te werk gaan, wat resulteert in nieuwe groeimogelijkheden.

Alle afgeronde opdrachten zullen voortaan opgeslagen worden in de nieuwe bedrijfshal. Denk hierbij aan houten kozijnen maar ook aan complete prefab onderdelen. Doordat deze niet meer bij de fabriekshal opgeslagen hoeven te worden, komt hier weer ruimte vrij. Dit geeft Timboco in de toekomst kans om te kijken naar extra uitbreiden van de productielijnen.

Duurzaam karakter

Omdat de nieuwe bedrijfshal over bijna 800 vierkante meter beschikt, is er volop ruimte om vele afgeronde producten binnen te stallen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van de huidige situatie. Tot nu toe werden alle houten onderdelen in plastic ingepakt en buiten gestald.

Doordat Timboco in de nieuwe locatie alles binnen kan plaatsen, scheelt dit veel verpakkingsplastic. Dat past volledig binnen het duurzame karakter van Timboco.

“Het hout hoeft niet langer beschermt te worden tegen de verschillende weerselementen. Zodra het eindproduct klaar is wordt deze in de nieuwe bedrijfshal geplaatst. Vanuit hier wordt deze direct naar de bouwplaats getransporteerd. Met deze nieuwe locatie besparen wij vanaf nu dus erg veel onnodig verpakkingsmateriaal”, aldus Rick van Houten, directeur van Timboco

Waarmee kunnen wij u helpen?

Houten
kozijnen

 • Het kozijnenteam van 35 gedreven vakmensen
 • Een flexibel ingerichte productie
 • Een modern computergestuurd machinepark

Prefab
maatwerk

 • We gebruiken een goed georganiseerde planning
 • Maken gedegen tekenwerk
 • Werken met een efficiĆ«nte werkvoorbereiding