40 jaar ervaring in Prefab

Hout, de duurzaamste oplossing

Meer weten? 0512-510295

Meer dan 40 jaar ervaring in Prefab

Inmiddels heeft Timboco meer dan 40 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van prefab elementen. Vanuit een werkplaats van een plaatselijke aannemer in 1979 is TIMBOCO gegroeid naar een bedrijf in een pand van 5000 m2 in 2020. Daar zijn we uiteraard erg trots op. Deze groei heeft te maken met het inspelen op de vraag vanuit de markt. Wij zijn daarom overtuigd dat u bij ons op het goede adres bent. Op deze pagina gaan we verder in op onze ervaring in prefab elementen.

Ervaring in prefab sinds 1979

De ervaring in prefab start in het jaar 1979. TIMBOCO schrijft zich in als bedrijf in de vorm van een werkplaats van een plaatselijke aannemer. De naam TIMBOCO is ontstaan met het idee : TIMmer, BOuw en COnstructie. Vanaf de inschrijving van TIMBOCO in 1979 is er in de werkplaats gewerkt aan het maken van kozijnen, ramen en deuren. In deze beginfase was de eigenaar Fokke van Houten nét klaar met school en was houtskeletbouw een nieuw begrip binnen de bouw. TIMBOCO was één van de eerste bedrijven die hiermee begon. In alle jaren daarna is er altijd een combinatie geweest van Kozijnen en Prefab elementen.

Een fabriekshal van 5000m2

In 1995 moest TIMBOCO uit het huurpand op de Hemmen in Drachten. TIMBOCO zag een kans in een nieuwbouwpand op de Kiel 2 in Drachten. Een fabriekshal van 2400m2 werd in eigen beheer gebouwd. In dit pand was het mogelijk om een flinke groei te maken in alle jaren die zouden volgen. Een prachtige kans voor TIMBOCO.

In 2007 groeiden zowel de afdeling Prefab als Kozijnen zo hard dat dit samen niet langer in één pand gebouwd kon worden. De afdeling prefab werd verhuisd naar een tweede vestiging op 200m van de huidige locatie. In de crisisjaren (2008 – 2014) had de bouw het zwaar. Om die reden is besloten alle activiteiten weer te centreren op één locatie. In 2014 is daarom een prefab-hal gebouwd op de kiel 2. TIMBOCO had alles weer onder één dak.

In januari 2019 deed zich voor TIMBOCO weer een mooie kans voor: het pand van de buren stond te koop. Deze kans kon TIMBOCO niet laten liggen en het pand is overgenomen. In januari 2020 is een verbindingshal gebouwd, waardoor TIMBOCO op dit moment een fabriekshal van 5000m2 heeft. In alle afgelopen jaren is de mooie combinatie tussen houten kozijnen en prefab overeind gebleven. De kracht zit in de combinatie orders waarmee we de aannemers veel zorgen ontnemen. We gaan nog even door!

De prefab elementen van TIMBOCO

TIMBOCO heeft dus al jaren ervaring in het produceren van prefab elementen. Maar wat maken wij dan precies? Dit leggen wij u graag uit.

Spouwbladen

Een van de specialiteiten van onze prefab afdeling zijn de spouwbladen. Deze bouwelementen ontwerpen en produceren wij volledig zelf. Wij denken graag mee met de opdrachtgever en zorgen er voor dat alles van A tot Z perfect geregeld is. Hier is veel in mogelijk, alles voor een perfect eindresultaat.

Stelkozijnen

Naast spouwbladen zijn stelkozijnen ook een specialiteit van TIMBOCO. Deze ontwerpen en produceren wij net zoals de spouwbladen volledig zelf. Op deze manier kunnen wij u volledig ontzorgen en voorzien van maatwerk.

Elementen combineren

Omdat wij verschillende prefab elementen zelf ontwerpen en produceren is het mogelijk om bij TIMBOCO verschillende elementen te combineren. Zo kunt u kiezen voor spouwbladen met houten kozijnen van TIMBOCO. Of spouwbladen met stelkozijnen van TIMBOCO. Zo wordt alles op één plek geregeld, wel zo makkelijk.

Naast stelkozijnen en spouwbladen maken wij nog veel meer prefab elementen. Benieuwd wat wij nog meer doen? Lees dan verder op onze prefab producten pagina.

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op!

Wij geloven:

 • open en eerlijk zakendoen
 • continu vernieuwen en verbeteren
 • duurzame en doordachte producten
 • flexibiliteit en hecht teamwork
 • degelijke kwaliteit en strakke aflevering

Kennis maken?

Waarmee kunnen wij u helpen?

Houten
kozijnen

 • Het kozijnenteam van 35 gedreven vakmensen
 • Een flexibel ingerichte productie
 • Een modern computergestuurd machinepark

Prefab
maatwerk

 • We gebruiken een goed georganiseerde planning
 • Maken gedegen tekenwerk
 • Werken met een efficiënte werkvoorbereiding