Duurzaamheid binnen Timboco

Hout, de duurzaamste oplossing

Meer weten? 0512-510295

Duurzaamheid industrie hoog in het vaandel bij Timboco

Timboco is een no-nonsense timmerfabriek waar duurzaamheid  in de industrie hoog in het vaandel staat. Deze prachtige aarde is ons thuis. Hier wonen wij met z’n allen en er is geen tweede aarde als reserve. Als wij ons ‘thuis’ met z’n allen nog meer verpesten met steeds meer opwarming, meer CO2 uitstoot en meer plastic soep, dan is er straks geen plaats meer voor onze kinderen en kleinkinderen om goed te wonen. Dat is waarom wij ons bij Timboco inzetten voor duurzaamheid. Dit doen wij op verschillende manieren. Hier leest u wat wij doen als bedrijf. 

Uitzending RTL 7 ‘Doe maar Duurzaam’

Fokke van Houten van Timboco vertelt in de uitzending van ‘Doe maar Duurzaam’ op RTL7 (25-11-2018 ) alles over de duurzame voordelen van hout en houtbewerking. ‘Doe Maar Duurzaam’ is het televisieprogramma waarin alle ontwikkelingen en innovaties binnen de duurzaamheidsbranche aan bod komen. Bij ‘Doe maar Duurzaam’ bezochten ze verschillende ondernemers en initiatieven die een positieve bijdrage leveren aan de mens en het milieu. De uitzending van 25 november ’18 staat in het teken van de ‘Industrie’ en daarom komt Timboco aan bod.

Wij geloven:

  • open en eerlijk zakendoen
  • continu vernieuwen en verbeteren
  • duurzame en doordachte producten
  • flexibiliteit en hecht teamwork
  • degelijke kwaliteit en strakke aflevering

Kennis maken?

Wij kiezen bewust voor hout

Hout is qua milieu impact een stuk positiever dan kunststof of aluminium. Bij hout hebben we bijvoorbeeld te maken met CO2 opname in plaats van uitstoot. Hout heeft een minimaal stikstof uitstoot. Timmerfabriek Timboco is zowel FSC® als PEFC gecertificeerd. Beide streven ze hetzelfde doel na: bossen duurzaam beheren en exploiteren. Daarmee wil men de bossen langdurig in stand houden en behoeden voor vernietiging.

Afgelakt hout pas na 10-15 jaar overschilderen

Timboco heeft de productie zo geprofessionaliseerd dat de kwaliteit van het gehele kozijn erg is verbeterd. Dit zorgt voor minimaal onderhoud, oftewel schilderen tussen de 10-15 jaar!

Business Supporter van het WWF

Timboco is business supporter van het World Wide Fund for Nature. Wij voelen het als onze maatschappelijke plicht om samen de wereld een stukje beter te maken met de beperkte invloed die we hebben. WWF sluit perfect aan bij de ambitie en visie van Timboco om meer hout in de bouw te stimuleren. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan de pagina over WWF en Timboco. 

1330 zonnepanelen

Timboco kan zichzelf energieneutraal noemen door de 1330 zonnepanelen op het dak van de timmerfabriek in Drachten. Mocht u over het pand vliegen dan ziet u dit met eigen ogen. Dat gebeurd natuurlijk niet zo snel en daarom hebben wij prachtige dronebeelden van ons dak. 

 Timboco investeert in maatschappelijk verantwoord ondernemen

Timboco investeert in maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Wij houden in onze bedrijfsvoering rekening met de wereld en het milieu, de levensduur van onze producten, maar ook de samenleving en onze collega’s. U leest hier meer over MVO en Timboco. 

Heeft u vragen over de industrie en duurzaamheid?

Heeft u vragen over Timboco en duurzaamheid in de industrie? Neem dan vooral contact met ons op.

Waarmee kunnen wij u helpen?