Innovatie bij Timboco

Hout, de duurzaamste oplossing

Meer weten? 0512-510295

Het belang van innovatie

Timboco heeft innovatie hoog in het vaandel. Als toonaangevend bedrijf is Timboco altijd bezig met het toepassen van de nieuwste ontwikkelingen in ons werkgebied. Dat innovatie belangrijk is geworden blijkt wel: het vormt steeds meer de kern van onze bedrijfsstrategie. Door voortdurend te streven naar verbetering en vernieuwing, blijft Timboco vooroplopen in een snel veranderende industrie.

Nieuwe houtsoorten: duurzaamheid en kwaliteit

Een van de manieren waarop Timboco innovatie omarmt, is door te werken met nieuwe houtsoorten. Wij zijn altijd op zoek naar duurzamere en hoogwaardige alternatieven voor traditionele houtsoorten. Door te experimenteren met verschillende materialen zoals Accoya-hout, streeft Timboco ernaar om de ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd de kwaliteit van onze producten te verbeteren.

Lees hier meer over de nieuwe houtsoorten die Timboco gebruikt.

Het hennep project: innovatie in de vezelindustrie

Een ander initiatief waar Timboco aan werkt, is het hennep project van Fokke van Houten. Door gebruik te maken van hennepvezels als bouwmateriaal, kunnen bedrijven dit gebruiken als alternatief voor traditionele isolatiematerialen. Want hennepvezels zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar bieden ook uitstekende isolerende eigenschappen. Timboco zet zich in om de potentie van hennep als bouwmateriaal volledig te benutten en zo de weg te banen voor een meer duurzame toekomst.

Lees hier meer over het hennep project van Timboco.

Cloudomotion: de toekomst van bouwtechnologie

Timboco is ook vooruitstrevend op het gebied van technologie. Zo maken wij gebruik van een systeem genaamd Cloudomotion, dat de bouwsector revolutioneert. Cloudomotion combineert geavanceerde software en automatisering waarmee je real-time inzicht en controle krijgt tijdens het productieproces. Dit stelt Timboco in staat om efficiënter te werken, kosten te besparen en de kwaliteit van projecten te verbeteren.

Lees hier meer over het het systeem Cloudomotion bij Timboco.

Nieuwe bouwwijzen: efficiëntie en flexibiliteit

Naast het verkennen van nieuwe materialen en technologieën, is Timboco ook bezig met het ontwikkelen van innovatieve bouwwijzen op het gebied van HSB (houtskeletbouw). Door gebruik te maken van nieuwe methoden kunnen we nieuwe producten op de markt brengen, met behoud van hoge kwaliteitsnormen. Deze flexibele bouwwijzen stelt Timboco in staat om aan de diverse behoeften van hun klanten te voldoen en tegelijkertijd duurzamere oplossingen te bieden.

Lees hier meer over de nieuwe bouwwijzen van Timboco op het gebied van HSB.

Een voortdurende zoektocht naar innovatie

Innovatie zit in het DNA van Timboco. Wij blijven voortdurend zoeken naar nieuwe manieren om duurzaamheid, kwaliteit en efficiëntie te verbeteren in onze sectoren. Door te experimenteren met nieuwe materialen, het implementeren van nieuwe technologieën en het ontwikkelen van innovatieve bouwmethoden, blijft Timboco de grenzen verleggen om de toekomst van de bouwsector vorm te geven.

Meer weten over innovatie bij Timboco?

Houten
kozijnen

  • Het kozijnenteam van 35 gedreven vakmensen
  • Een flexibel ingerichte productie
  • Een modern computergestuurd machinepark

Prefab
maatwerk

  • We gebruiken een goed georganiseerde planning
  • Maken gedegen tekenwerk
  • Werken met een efficiënte werkvoorbereiding