Het belang van een optimale u-waarde

Hout, de duurzaamste oplossing

Meer weten? 0512-510295

Het belang van een optimale u-waarde

In de wereld van bouw en architectuur is duurzaamheid geen trend meer, maar een vereiste. Krijn Stavast, calculator bij Timboco, is de persoon die ervoor zorgt dat projecten niet alleen voldoen aan de huidige milieu-eisen, maar ook economisch haalbaar blijven. Hij is gespecialiseerd in het berekenen van de u-waarde van kozijnen, een essentieel onderdeel voor het realiseren van energie-efficiënte gebouwen.

Het proces van waardebepaling

Wanneer er een aanvraag binnenkomt, vaak in de vorm van een BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) berekening, begint Krijn met een grondige analyse. “We maken een complete berekening van isolatiewaardes om te bepalen welke materialen we moeten toepassen om aan bepaalde waarden te voldoen,” legt Krijn uit. De keuze voor dubbelglas of triple glas, de houtsoort, en zelfs de zonwering spelen een rol in het samenstellen van de meest duurzame en kostenefficiënte oplossing.

De meerwaarde van U-waarde berekeningen

Het kozijn is vaak het zwakste punt in een gevel als het gaat om isolatie. Door de u-waarde van het kozijn te optimaliseren, kan er bespaard worden op andere isolatiemaatregelen zoals dak- of spouwmuurisolatie. “Soms komen klanten met specifieke waarden, maar wij vinden geregeld een betere optie,” vertelt Krijn. Dit inzicht geeft Timboco de mogelijkheid om klanten een alternatief te bieden dat niet alleen beter isoleert, maar ook kostenbesparend kan zijn.

Wij geloven:

 • open en eerlijk zakendoen
 • continu vernieuwen en verbeteren
 • duurzame en doordachte producten
 • flexibiliteit en hecht teamwork
 • degelijke kwaliteit en strakke aflevering

Kennis maken?

Innovatie in berekeningstechnieken voor de u-waarde

Timboco gebruikt geavanceerde software zoals Matrix om de u-waarde te berekenen. “Vroeger was het een complex proces, maar nu kunnen we snel en accuraat de u-waarden per kozijn berekenen,” zegt Krijn. Dit stelt Timboco in staat om direct in de offerte de u-waarden mee te sturen, een service die steeds vaker gevraagd wordt bij projecten. 

Resultaatgerichte service

Het vermogen om snel en nauwkeurig u-waarden te berekenen en alternatieven voor te stellen, plaatst Timboco in een sterke positie binnen de markt. Klanten waarderen de expertise en de mogelijkheid om kosten te besparen zonder in te leveren op kwaliteit. Krijn benadrukt dat klanten altijd positief reageren als ze horen dat een project goedkoper kan met behoud van de gewenste u-waarde. “Dat is een dienst die we bij Timboco graag aanbieden,” zegt hij. Het is deze klantgerichte benadering die Timboco onderscheidt en waarmee ze bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Conclusie

Het berekenen van de u-waarde is meer dan een technische noodzaak; het is een strategische keuze die impact heeft op zowel het milieu als de portemonnee. Timboco heeft de expertise in huis om dit proces te begeleiden en biedt klanten een waardevolle service die zowel duurzaam als kostenefficiënt is.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Houten
kozijnen

 • Het kozijnenteam van 35 gedreven vakmensen
 • Een flexibel ingerichte productie
 • Een modern computergestuurd machinepark

Prefab
maatwerk

 • We gebruiken een goed georganiseerde planning
 • Maken gedegen tekenwerk
 • Werken met een efficiënte werkvoorbereiding