Waarom hout

Hout, de duurzaamste oplossing

Meer weten? 0512-510295

Waarom kiest Timboco voor hout?

Waarom kiest Timboco voor hout? Dat leggen we hier uit. Tijdens het voortraject van een nieuwbouw- of renovatieproject wordt er door een opdrachtgever, architect of aannemer op verschillende momenten een materiaalkeuze gemaakt. Veel voorkomende materiaalopties zijn hout, kunststof of aluminium.  Elk materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen. De afweging wordt altijd grondig gedaan door de persoon die deze keuze moet maken.

 

De redenen waarom hout onze voorkeur heeft

 1. Makkelijk te repareren na schade door elke schilder of doe-het-zelf ’er.
 2. Hout is qua milieu impact een stuk beter dan kunststof of aluminium. (CO2 opname i.p.v. uitstoot, minimaal stikstof uitstoot)
 3. Hout voelt erg degelijk aan. Het verschil met andere materialen is met name in draaiende delen voelbaar.
 4. Hout laat zich zo bewerken dat je op de bouw snel, gemakkelijk en goedkoop kunt werken.
 5. Hout is mooi, hout is een natuurproduct!
 6. Minimaal onderhoud, oftewel schilderen tussen de 10-15 jaar (met een frisse uitstraling tot gevolg).
 7. Gemakkelijk gordijnen, horren e.d. te bevestigen middels schroef of spijker.
 8. Makkelijk over te schilderen om binnen of buiten de juiste kleur bij het interieur te krijgen.

Wij geloven:

 • open en eerlijk zakendoen
 • continu vernieuwen en verbeteren
 • duurzame en doordachte producten
 • flexibiliteit en hecht teamwork
 • degelijke kwaliteit en strakke aflevering

Kennis maken?

Afgelakt hout pas na 10-15 jaar overschilderen

De timmerindustrie is de laatste jaren enorm geprofessionaliseerd. Zo zijn er in elke fabriek nu CNC machines gangbaar, waardoor de kwaliteit van, met name, verbindingen enorm is verbeterd. Daarnaast zorgt de ontwikkeling van vullende lijmen en verf ervoor dat de kwaliteit van het gehele kozijn enorm is verbeterd. Om deze drie redenen is het tegenwoordig gangbaar om een afgelakt kozijn pas na 10-15 jaar over te schilderen.

WWF steunt onze visie op de vraag ‘waarom hout?’

Vraagt u ‘waarom hout?’, dan betrekken we ook onze samenwerking met het WWF bij deze uitleg. Timboco is Business Supporter van het World Wide Fund for Nature (WWF). De reden hiervoor is ons maatschappelijke plicht om samen de wereld een stukje beter te maken met de (beperkte) invloed die we hebben. WWF sluit perfect aan bij de ambitie van Timboco om meer hout in de bouw te stimuleren.

 • Door gecertificeerd hout te gebruiken, uit aangewezen bossen, levert dit werkgelegenheid, geld en waarde op voor de plaatselijke bevolking. Wanneer het bos namelijk voor de plaatselijke bevolking niks meer oplevert zien we dat er al snel rubber-palmolie-soja- plantages ontstaan op kostbare bosgrond. Vandaar de slogan: RED HET WOUD, KOOP GECERTIFICEERD HOUT!
 • Een boom slaat tijdens zijn groeiproces veel CO2 op in de stam. Door per hectare drie a vier bomen te kappen en dit hout te gebruiken voor (bijvoorbeeld) kozijnen slaan we deze CO2 op in het kozijn en wordt er ruimte gegeven aan het bos om op die plekken nieuwe bomen te laten groeien. Deze nieuwe bomen nemen vervolgens weer CO2 op. Door in de bouwsector meer van dit hout te gebruiken maken we van onze woningen daarmee opslag van CO2. Zo gaan we de opwarming van de aarde tegen!
 • We willen bovendien voorkomen dat we een hoop aardolie (moeten) gebruiken in de productie. De basisgrondstof voor kunststof kozijnen, ramen en deuren is namelijk aardolie.

“WWF sluit perfect aan bij de ambitie van Timboco om meer hout in de bouw te stimuleren. Het gebruik van hout in de bouw werkt erg goed”

Graag in gesprek over hout? 

U weet nu waarom Timboco voor hout gaat. Wilt u hier graag over in gesprek gaan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Wilt u meer weten?

Houten
kozijnen

 • Het kozijnenteam van 35 gedreven vakmensen
 • Een flexibel ingerichte productie
 • Een modern computergestuurd machinepark

Prefab
maatwerk

 • We gebruiken een goed georganiseerde planning
 • Maken gedegen tekenwerk
 • Werken met een efficiënte werkvoorbereiding