content image

Timboco: duurzaam en verantwoord!

Bel nu:
0512-510295

content image

Passief bouwen 

Ook voor Passief bouwen bent u bij Timboco aan het juiste adres. 

Een duurzame investering

De overheid bepaalt in het Bouwbesluit de energiezuinigheid waaraan nieuwbouwwoningen moeten voldoen. De maat die hiervoor wordt gebruikt is de EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt). De norm is 0,6. Deze coëfficiënt is in 2015 verder verlaagd naar 0,4. Een Passief woning is deze regelgeving ver vooruit en heeft een EPC-norm van ongeveer 0,2. Dat geeft u dus veel zekerheid en rust! 

Comfortabel en gezond

Een Passief woning is in de winter en in de zomer comfortabel. Mede door toepassing van ademende materialen wordt er een prettig woonklimaat gerealiseerd. Uw huis kan lucht en vocht beter reguleren waardoor uw huis niet aanvoelt als een plastic zak.

Energiebesparing

Energiebesparing is een noodzaak! Een Passief woning gebruikt 80% minder energie dan een traditionele woning. U bespaart hierdoor natuurlijk enorm op uw maandelijkse lasten. Bovendien wordt u minder afhankelijk van de alsmaar stijgende energieprijs. Dus een erg duurzame oplossing voor zowel de aarde als uzelf: u stoot minder CO2 uit en door uw verminderde energieverbruik bespaart u langdurig.