Pilotproject binnenwanden Wieringerwerf

Hout, de duurzaamste oplossing

Meer weten? 0512-510295

Pilotproject binnenwanden Wieringerwerf

Dit pilotproject is in opdracht van Trebbe Bouw tot stand gekomen. Trebbe benaderde Timboco met de vraag mee te willen denken én -doen bij een pilot waarbij de binnenwanden van een woning worden uitgevoerd in geprefabriceerde houtskelet wanden. Waar nodig voorzien van isolatie en installatie voorzieningen.

In de meeste gevallen worden de binnenwanden traditioneel uitgevoerd in gasbeton. Hierbij komen een aantal disciplines achter elkaar aan bod: maatvoeren, stellen, leidingwerk aftekenen en infrezen. Met de pilot van Trebbe wordt onderzocht of het mogelijk is het aantal mensen, die hierbij op de bouw betrokken zijn, te verminderen door met prefab wanden te gaan werken. En zo ook de doorloopsnelheid op de bouw te verkorten. De pilot werd bewerkstelligd binnen het project: 19 sociale huurwoningen in Wieringerwerf.

Wat hield de bijdrage van Timboco in bij deze pilot?

Bij het ontwerp van prefab houtskelet wanden is tijdig overleg en afstemming van belang tussen aannemer, installateur en houtskeletbouwer. Al in een vroeg stadium moet namelijk duidelijk zijn waar welke installatievoorzieningen moeten worden ingebouwd. Een ander belangrijk punt is de keuze die wordt gemaakt betreffende de verankering aan het casco. Binnen dit project is gekozen voor het verlijmen van de bovenzijde van de wanden met een speciaal lijmanker tegen de onderzijde van de betonnen verdiepingsvloer. Ook een logistieke afstemming was nodig, zodat de productie in onze fabriek en de levering van de wanden op de bouw in een logische volgorde kon plaatsvinden.

Wij geloven:

  • open en eerlijk zakendoen
  • continu vernieuwen en verbeteren
  • duurzame en doordachte producten
  • flexibiliteit en hecht teamwork
  • degelijke kwaliteit en strakke aflevering

Kennis maken?

Waarmee kunnen wij u helpen?