Timboco haalt miljoenenorder binnen

Hout, de duurzaamste oplossing

Meer weten? 0512-510295

Timboco haalt miljoenenorder binnen bij Heijmans Woningbouw BV.

Timboco begint het jaar goed door een miljoenenorder binnen te halen bij Heijmans Woningbouw BV. De twee bedrijven slaan de handen ineen voor een groot project in Almere. Daar wordt in 2022 gestart met de bouw van het New Brooklyn project in Almere Poort.

New Brooklyn in Almere-Poort

New Brooklyn is gelegen in Almere Poort. Dit wordt een wijk voor mensen die houden van de stad, van een café op loopafstand, van boodschappen doen om de hoek, van reuring om zich heen.

In de hele wijk komen in totaal ongeveer 1.400 woningen. Hier worden circa 550 koopwoningen, vrije sector huurwoningen en sociale huurwoningen gebouwd. Het gaat om vier- en drielaagse eengezinswoningen, maisonnettes en appartementen. De mix van verschillende type en soorten woningen maakt New Brooklyn divers en stedelijk.

Wij geloven:

  • open en eerlijk zakendoen
  • continu vernieuwen en verbeteren
  • duurzame en doordachte producten
  • flexibiliteit en hecht teamwork
  • degelijke kwaliteit en strakke aflevering

Kennis maken?

De bijdrage van Timboco

Timboco is op dit moment in volle gang bezig met de voorbereidingen voor een mooie klus van Heijmans Woningbouw BV. Het betreft de eerste fase van New Brooklyn, namelijk de velden A6 en A7. Hierop komen verschillende type woningen te staan, elk met hun eigen karakter.

Timboco heeft hiervoor opdracht ontvangen voor het leveren van de volgende elementen:

  • 1812 afgelakte en beglaasde kozijnen
  • Ca 2000 m2 HSB elementen (voorzien van houten kozijnen)
  • Ca 30 complete erkers
  • 315 complete stelkozijnen voorzien van boven-rekken en roostersparingen

Mooie samenwerking tussen Timboco en Heijmans Woningbouw BV

Timboco is in een vroegtijdig stadium betrokken bij dit bijzondere project in Almere Poort. Daarom kon er vanaf het begin een hoop input vanuit Timboco geleverd worden. Dit zorgde voor een prettige en succesvolle samenwerking tussen Timboco en Heijmans Woningbouw.

De combinatie van de kozijn- en prefabafdeling van Timboco komt bij dit soort complexe projecten goed tot zijn recht, aldus directeur Rick van Houten van Timboco

Timboco levert elementen van beide afdelingen van het bedrijf, namelijk de kozijnenafdeling en de prefabafdeling. Doordat beide specialisaties zich onder één dak bevinden kunnen complexe situaties goed uitgedacht en overlegd worden. Dit zorgt uiteindelijk voor een hogere eindkwaliteit. Daarnaast heeft Heijmans één aanspreekpunt voor meerdere disciplines, wat de communicatie en samenwerking ten goede komt.

Eerste kwartaal 2022: start van de bouw

De bouw van de velden A6 en A7 van het New Brooklyn project in Almere Poort gaat het eerste kwartaal van 2022 van start. Wanneer alles volgens planning verloopt zullen de eerste woningen in het eerste kwartaal van 2024 opgeleverd worden. Benieuwd naar het project? Lees hier dan meer over het New Brooklyn project in Almere-Poort

Waarmee kunnen wij u helpen?