Nico Blaauw (Trebbe) over energieconcept StralendWARM en Selekt kozijn Movair

Nico Blaauw (Trebbe) zijn ervaring met energieconcept en Selekt kozijn Movair

Meer weten? 0512-510295

Nico Blaauw (Trebbe) zijn ervaring met energieconcept en Selekt kozijn Movair

TimmerSelekt Groep ontwikkelde het Selekt kozijn Movair. Vanuit Timboco passen we dit voor diverse opdrachtgevers toe, zo ook voor Trebbe.

Wat is het energieconcept StralendWARM? En wat is Movair?

De tochtvrije natuurlijke ventilatie Movair ventileert de ruimte door de gepatenteerde holle onderdorpel. Hierin zijn verborgen ventilatieopeningen aangebracht. Deze dorpel kan via een koppeling aangesloten worden op de Eco radiatoren. Met dit ‘StralendWARM’ energieconcept bent u BENG-ready. Frisse lucht van buiten komt door de onderdorpel van het houten kozijn naar binnen en wordt voorverwarmd. Zo slaat u twee vliegen in één klap: ventileren en verwarmen. Voor compacte seriematige woningen is dit een gunstige oplossing betreffende investering, onderhoud en comfort.

Interview met Nico Blauw over ‘StralendWARM’ en Selekt kozijn Movair

Trebbe is enthousiast over deze innovatie van TimmerSelectGroep en Timboco. Voor hun projecten met rijwoningen is dit energieconcept daarom standaard aan het worden. Nico Blaauw, Teamleider Techniek en Duurzaamheid bij Trebbe, heeft inmiddels ervaring opgedaan en verteld hier graag over.

Wij geloven:

  • open en eerlijk zakendoen
  • continu vernieuwen en verbeteren
  • duurzame en doordachte producten
  • flexibiliteit en hecht teamwork
  • degelijke kwaliteit en strakke aflevering

Kennis maken?

Hoe krijg je een woning warm?

Het StralendWARM energieconcept, met het Movair kozijn, is een BENG-ready energieconcept.

Nico: “We kregen te maken met meerdere grote projecten, snel achter elkaar. En natuurlijk worden we nu geconfronteerd met het feit dat gas niet meer mag. Als een gasketeltje niet meer mag, hoe krijg je een woning dan warm? We hebben het over twee uitdagingen; ruimteverwarming en tapwaterverwarming. Hiervoor bestaan concepten met en zonder warmtepompen. Warmtepompen zijn qua investering duurder dan traditionele ‘gasoplossingen.

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp op binnenlucht?

Binnen de concepten met warmtepompen zijn er momenteel drie mogelijke pompbronnen; de buitenlucht, bodemwarmte en de binnenlucht. Bodemwarmte kan niet overal en is vrij duur. Via de buitenlucht is lastig bij rijwoningen, men kijkt dan tegen de pomp aan en ze zorgen voor ‘herrie’. Bij een warmtepomp op binnenlucht, zoals bij StralendWARM, is geen sprake van grondboring en men ziet de pomp niet in de tuin. Dit is vaak belangrijk voor  onze opdrachtgevers. Bovendien wordt apparatuur niet blootgesteld aan weer en wind, waardoor het langer meegaat.

Wat zijn de voordelen van het Selekt kozijn Movair?

Nico: “Het leuke van dit ventilatiesysteem bij Selekt kozijn Movair is dat u kunt blijven bij mechanische afvoer en natuurlijke toevoer. Geen roosters, waardoor men koude lucht in de nek voelt, maar een holle onderdorpel in het houten kozijn in combinatie met radiatoren. We krijgen hierover dan ook geen comfortklachten van bewoners. U kunt eigenlijk spreken over een heel klein warmtepompje, dat constant brandt, met de ‘vertrouwde’ radiator constant aan die voorverwarmde lucht via de vensterbank de kamer in laat stromen.” 

Wat is de link tussen Selekt Kozijn Movair en Timboco?

De houten kozijnen – Selekt Kozijn Movair genaamd – waarin de betreffende onderdorpels zitten zijn door TimmerSelekt Groep in samenwerking met StralendWARM ontwikkeld.

Nico: “Wat prettig is in het proces van dit soort innovaties, is dat we steeds samen met Timboco en StralendWARM in ontwikkeling blijven en overleggen om samen te komen tot het beste resultaat. Timboco heeft al veel ervaring met dit concept en ontzorgt ons hierbij. Gedreven mensen, korte lijntjes, samen zorgen we dat het gaat gebeuren. Ik ben zelf erg van standaardisatie en het elimineren van foutkansen. In het concept van StralendWARM zijn we bijvoorbeeld samen tot een verbetering gekomen door de sparing in het binnenblad onder de vensterbank in het midden te maken, in plaats van asymmetrisch. Dit vermindert de foutkans bij betoncasco aanzienlijk. Een samenwerking als deze – tussen alle partijen – is nodig om conceptmatige woningbouw steeds verder te optimaliseren.”

Wilt u meer weten over het StralendWARM-concept in combinatie met ventilatie via de houten onderdorpel? Neem dan contact op!

Bekijk hier ook de flyer van de Selekt kozijn Movair

Waarmee kunnen wij u helpen?